رییس اتحادیه و اصناف چاقوسازان زنجان درباره اینکه چطور میتوان چاقوی زنجان را از دیگر چاقوهای تولیدشده در کشور تشخیص داد، گفت: دسته و تیغههایی که در چاقوی زنجان و برای مصرف آشپزخانه استفاده میشوند یکتکه هستند اما چاقوهای کارخانهای که امروزه در سوییس، نروژ، ترکیه و سوئد تولید میشوند دستههایی دارند که به صورت جداگانه ساخته میشوند.
محمدرضا جرجیسی – رییس اتحادیه و اصناف چاقوسازان زنجان – در گفتوگو با ایسنا درباره تفاوت چاقوهای زنجان با شهرهای دیگر که در این زمینه فعالیت دارند، توضیح داد: چاقوها به صورت تخصصی و با تنوع بالا در زنجان تولید میشوند. چاقو به صورت دستساز از ابتدا در زنجان و آلمان تولید میشده است.
او با بیان اینکه تاریخچه ساخت چاقو در زنجان به دوره هخامنشیان برمیگردد، افزود: در زنجان معدنی به نام نمک چهرآباد پیدا شد و مردان نمکی در آن کشف شدند که همه آنها داس و ابزار جنگی انسانهای اولیه را به کمر داشتند و همین موضوع تاریخچه این ابزار در زنجان را به ششهزار سال عقب برد. زنجان حتی پایتخت سلاحسازی در زمان هخامنشیان بوده است. در کل این صنعت در استان زنجان قدمت دیرینهای دارد.
رییس اتحادیه اصناف چاقوسازان زنجان ادامه داد: ما در راین کرمان، غرب کرمانشاه، قم و همدان نیز برندهای معروف چاقوسازی داریم اما هیچکدام از آنها به زیبایی و با کیفیت چاقوهای زنجان نیستند به همین دلیل قدرت رقابت با چاقوهای زنجان را ندارند.
جرجیسی درباره اینکه چطور میتوان چاقوی زنجان را از چاقوی راین تشخیص داد؟ گفت: دسته چاقوهای کرمان از استخوان ساخته میشود و چهرهای سنتی دارد اما چاقوهایی که در زنجان تولید میشوند بهروز و با بازارهای خارجی قابل مقایسه هستند بنابراین از مواد اولیهای مثل دستههای نشکن و نسوز و تیغههای ضدزنگ که در کشورهای اروپایی کاربرد دارند، استفاده میشود
درباره این سایت