ظروف مسی دستی و ماشینی
استفاده از ظروف مسی با توجه به فوائد بسیاری که برای بدن دارد از قدیم الایام در ایران مرسوم بوده است. تولید ظروف مسی در گذشته با مشکلات و سختی های زیادی همراه بوده است. در حال حاضر و با توجه به پیشرفت علم و صنعت و به کارگیری ابزار آلات مدرن و پیشرفته در تولید ظروف مسی ، تولید صنعتی ظروف مسی رونق گرفته است.
در این روش از تولید هنرمندان مسگر که اکثرا در شهرهای زنجان ، اصفهان و کرمان رواج داشته که با استفاده از ابزارهای سنتی تولید ظروف مسی (چکش وسندان ) انجام می شده است. هنرمند مسگر ابتدا ورق مسی را جهت درست کردن ظروف به اندازه های مختلف برش داده بعد آن را روی سندان با ابزارهای مختلف حالت داده و جاهایی که به هم وصل می شدند بصورت نر و ماده برش می دادند.
سپس آن را بوسیله تنه کار با حرارت جوش می دادند . سپس ظروف آماده شده را با اسید شسته آنرا بصورت چرخشی حرارت داده هنگام چرخش یکمی پودر لحیم (نشادر ) آغشته به پنبه برروی مس بصورت پراکنده اضافه می کردند تا رنگ مس سیاه شود. وقتی مس سیاه شد بهش قلع می زدند و بعد با پنبه قلع را به بدنه مس می مالیدند .
درباره این سایت